Thursday, March 3, 2011

Is It Hard To Wakeboard?

.... and my beloved Toto

Ogni volta che preparo questo piatto mi ritorna sempre in mente il film di Totò –La banda degli onesti- con Peppino De Filippo (il tipografo) e Giacomo Furia (il pittore). Lo ricordate? In questo film, Totò è il portiere (Antonio Bonocore) di un   condominio romano, è pieno di debiti, ed  anche a rischio licenziamento, visto che non ha accettato il tentativo di corruzione da parte del nuovo amministratore , il Casoria accountant, because he's a very honest person.
Then, the death of a senior official of the state mint, a resident in the building, who for years hid in a case where there was the need to produce 10,000 pounds of bills, give an idea honest Antonio Bonocore can do these fake money. Hence the request for help to the printer Joseph Turkish (Peppino de Filippo), which only makes business cards, he also paid bills and makes lunches for "quality" with broccoli and potatoes (and the painter :-) Cardone (James Furia) too much debt and so on. etc.. etc.. Council to those who still had not seen (but there will someone who has never seen this masterpiece?) to run and see ;-)

photos downloaded from the net

This is one of my favorite films. ... even though I really love all of Toto, everything, everything. Blessed are those who could meet him in person ....


Ingredients
- broccoletti di foglia teneri;
-          patate;
-          aglio in camicia;
-          peperoncino;
-          olio extra vergine d’oliva.


Pulite i broccoletti e dategli un bollo veloce in acqua salata; toglieteli dall’acqua e teneteli in caldo, conservando l’acqua di cottura. Nel frattempo pulite e tagliate a tocchetti le patate. Mettete in una casseruola un filo di olio extra vergine d’oliva, il peperoncino   e l’aglio in camicia, fate soffriggere leggermente, mettete le patate e fate insaporire girando spesso. Aggiungete i broccoletti scaldati e fate insaporire ancora aggiustando di sale. Togliete l’aglio e il peperoncino, coprite a filo con l’acqua della precedente cottura dei broccoletti e cuocete per at least another 20 minutes, stirring often. Once you have softened the broccoli and potatoes turn off the heat. Serve with a drizzle of olive oil and, for those who like it, a sprinkling of Parmesan cheese. Serve with bread of bruschette.



... and that's it ...... good appetite and buonumoreincucina everyone!

Until next time,
Rosalba

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